12 Eylül 2011 Pazartesi

Red Big China

Büyük cidden büyük ve cidden hala kırmızı.. Bir kaç yıl önce gittiğimde yine bu kadar kırmızıydı ama büyük degildi.. Gözü açılmış Çin'in; Çinliler'in.. Artık eskisi kadar bit gibi degil onların o cin/çin gözleri ..

Pekin'le başladım; Guilin, Xi'an, Shanghai ve tabii yine yazacagim Maldivler kadar uzatmamaya çalışarak.

Çin'le ilgili aklıma ilk gittiğimde terk edilmiş kız çocukları geliyordu (Çin Seddi'nin yanında satıyorlardı onları ; hikayenin en üzücü kısmı) şimdi ise aklıma çalışmayan kumandalar geliyor..

Hangi şehre gittiysem o şehrin en lüks otellerinde kaldık ve hepsinde aynı sorunu yaşadım. Odalarda en büyüğünden plazmalar ama kumandaları çalışmıyor; evet dedim cidden herşey fake.. Pili var; değiştiriyorsun yeni pil takıyorsun yine de 3 kez aynı tuşa basman ya da Türk mantığıyla ki hiç denememeye çalıştıysam da bir tek o işe yaradı bazı durumlarda vurman sallaman gerekiyor ki o tuş çalışsın..

Artık Çin eşittir çalışmayan kumandalar.. Ne de çok işime yarayacaklardı halbuki ; o kadar deli gibi yürüyüp heryeri didik didik gezdikten sonra hafif bir muzik ; kolay izlenen bir film izlemek için yanıp tutuşurken yarım saatimi aldı bu uğraş kumandalarla ilgili..

Sonunda Çin MTV'sini izleyebildim :) , muhtesem hemen hemen her şarkı kopya.. Rihanna; Lady Gaga filan bunlar hep kopyalamış yazık çin'li şarkıcıları .. Komik; ama en komiği Çin'ce rock müziği.. Kung Fuuuuuuuu diye bağıran adamlar; adamları döven kadınlar; bir saldırganlık ama aynı zamanda bir ruhani tapınma ve komiklik; rock muzik dinleyemeyeceğim sanırım uzun süre buralarda; alıştım çin rock'ına..

Yakında sehir sehir detaylarla buradayım :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder