10 Ekim 2011 Pazartesi

Kurtlar Vadisi

Melekler Şehri'nin yazdıktan sonra; ilgi çeksin diye başlık ekleyip duyurdum facebook'ta; sırada "Kurtlar Vadisi" diye.. O ana kadar aklımda yoktu bu konu üzerine yazmak.

Genellikle biz kadınların son zamanlarda çok tanık olduğumuz ve üzerine çok konuştuğumuz bir konu bu.

"Etrafımız kurtlarla çevrili" ; "Piyasada adam gibi adam kalmadı" ;"Nerede o eski sahiplenen erkekler?" ;"Kalmadı artık ilişki yaşayabilecek adam?" gibi cümleler hep bu Kurtlar Vadisi'ne en az bir kere uğramış kadınlara ait.

Kurtlar Vadisi; kurtların cirit attığı, derin bir vadi, bir kere bulundunuz mu öyle hemen çıkılamıyor buradan çünkü kurtlar çok akıllı. İkinci uğrayışında, ben o kurdu adam ederim diye düşünen çok oluyor; belki edebilen de vardır; ya da adam edilmeseler kurt olarak kalsalar daha mı iyidir , o da kişiye göre değişir.

Kurtlar Vadisi'nde kurtlarla dans hem eğlencelidir; hem de keyiflidir; bu kurtlar çok iyi dans ederler ..
Pek bir şey yapmanıza gerek yoktur; ama eğer devamlı aynı kurtla dans etmek isterseniz; bunun devamını getirmek ilkinde deneyimsizliğinizden zaten mümkün olmaz; ikinci üçüncüler de ise belli başlı oyunlara başvurmanız gerekir. Sonuç yine aynıdır, kurtlarla dans uzun sürmez. Zaten belli bir süre sonra da bu oyunlardan sıkılmaya başlar; gerçekleri özlersiniz; bu vadi aynı zamanda bir hayal alemidir çünkü. Bile bile lades demeye başladığınızı hissettiğinizde de en güvenilir limana sığınmaya kalkarsınız; o limanda da mutluluğu arar durursunuz..

Peki ya kurtlar, onlar acaba mutlu mu bu vadide? Çoğu kurtulmaya çalışır gizliden gizliye, ama burası öyle bir alemdir ki kurtulmaya çalışan bir kurt bunu asla belli etmemelidir; oyuna getirilmiş olmayı tercih eder ve kurtulur. Kendi rızası ile bu vadiden çıkmak isteyecek bir kurt asla bir kurt olamamıştır; bu vadinin kuralları katıdır.

Oyunlar ilk başta kurtları da vadiye giren kuzuları da mutlu eder, heyecan doruktadır, herkes eğleniyordur.. Taa ki bir gün bir kurt bir kuzuyu ham yapana kadar ..

Sorgulatmaya başlatır bu vadi , kendinizi , çevrenizi, hayatı, herşeyi sorgularsınız.. Sıkılırsınız belki umudunuzu yitirirsiniz.. Bu vadiye mutlaka uğranılacaksa zırhlı olmalısınız; beziniz , mayanız sağlam olmalı .. Aradığınızı bilmiyorsanız aman siz siz olun uzak durun.!.


1 yorum:

  1. her kurt da kendi bacagindan asilir ama degil mi?Bence kadın kurtlar da bunu da yazmalısınız

    YanıtlaSil